Το πλαστικό έχει κατακλύσει την καθημερινότητα μας, δημιουργώντας εκατοντάδες χιλιάδες τόνους απορριμμάτων κάθε χρόνο, η πλειοψηφία των οποίων καταλήγει σε δάση και ωκεανούς. Στα εστιατόρια niceneasy, προσπαθούμε να εκμηδενίσουμε τη χρήση πλαστικού και των παραγώγων του με κάθε τρόπο. Παρακάτω θα βρείτε 10 έξυπνους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα πλαστικά αντικείμενα με άλλα υποκατάστατα, φιλικά προς το περιβάλλον!

1. Αντικαθιστούμε τα πλαστικά μπουκάλια υγρών και αναψυκτικών με αντίστοιχα γυάλινα. Προτιμάμε τη χρήση φίλτρων νερού ή sticks ενεργού άνθρακα.
2. Προτιμάμε να αγοράζουμε μόνο φρέσκο ψωμί, κατά προτίμηση, σε δική μας υφασμάτινη τσάντα! Εάν αυτό δεν είναι εφικτό, επιλέγουμε φούρνους που τυλίγουν το ψωμί σε χαρτί.
3. Βρίσκουμε καταστήματα και σούπερ μάρκετ που πωλούν χύμα προϊόντα, όπως όσπρια, ρύζι, μπαχαρικά, ξηρούς καρπούς, και καταργούμε τα συσκευασμένα προϊόντα σε αυτά τα είδη.
4. Ψωνίζουμε φρούτα και λαχανικά από την λαϊκή αγορά. Τα περισσότερα είδη στην λαϊκή αγορά διατίθενται δίχως συσκευασία, σε αντίθεση με το σούπερ μάρκετ. Φρούτα όπως φράουλες, μύρτιλα, βατόμουρα, κι άλλα μικρά ευαίσθητα φρούτα είναι καλύτερο να αγοράζονται από τη λαϊκή και να μεταφέρονται με επιστρεφόμενο κυπελλάκι που μπορούμε να ξαναχρησιμοποιήσουμε, ή ιδανικά, με δικό μας δοχείο.
5. Καταργούμε τις νάιλον σακούλες μιας χρήσης. Οι υφασμάτινες τσάντες είναι αρκετά ανθεκτικές και οικονομικές, και μπορούμε να φτιάξουμε εύκολα τη δική μας, από μακό ύφασμα ή κάποιο παλιό μπλουζάκι που ήδη έχουμε.
6. Προτιμάμε πολυκαθαριστικό από ξύδι για τα τζάμια, τις επιφάνειες, τα άλατα και το μπάνιο. Έτσι, μπορούμε πολύ εύκολα να αντικαταστήσουμε πολλά χημικά καθαριστικά που μέχρι τώρα έμοιαζαν απαραίτητα.
7. Χρησιμοποιούμε ξύλινη βούρτσα αντί για σφουγγάρι πιάτων.
8. Δοκιμάζουμε το πλύσιμο ρούχων με καρπούς πλυσίματος. Οι καρποί πλυσίματος είναι μια πολύ οικονομική λύση, απόλυτα φιλική προς το περιβάλλον. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο για το πλύσιμο των ρούχων, καθώς περιέχουν υψηλό ποσοστό σε σαπωνίνες, όσο και για την καθαριότητα του σπιτιού και την προσωπική υγιεινή.
9. Αντικαθιστούμε με υφάσματα όπως κάλτσες, παλιά κομμάτια από ρούχα ή ταλαιπωρημένες – πολυκαιρισμένες πετσέτες, τα καθαριστικά πανάκια του εμπορίου, που ναι, περιέχουν και πλαστικό.
10. Λέμε αντίο στα πλαστικά μπουκάλια νερού. Επιλέγουμε επαναχρησιμοποιούμενα μπουκάλια από γυαλί ή μπαμπού. Και μην ξεχνάτε, κάθε φορά που θα βρεθείτε σε ένα εστιατόριο niceneasy, μπορείτε να γεμίσετε ξανά το μπουκάλι σας με φρέσκο νερό βρύσης!

Νέα

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *