Σαλάτα με σέσκουλα
Χειμωνιατικη σαλατα με σεσκουλα & κροκετες τυριου

ΥΛΙΚΑ

  •     300 ΓΡ. ΣΕΣΚΟΥΛΑ
  •     10 ΦΥΛΛΑ ΜΑΡΟΥΛΙΟΥ
  •     200 ΓΡ. ΑΝΤΙΔΙΑ
  •     10 ΦΥΛΛΑ BABY ΡΟΚΑΣ
  •     1 ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙ ΦΡΕΣΚΟ
  •     1 ΦΙΝΟΚΙΟ
  •     2 Κ.Σ. ΜΑΥΡΕΣ ΣΤΑΦΙΔΕΣ
  •     1 Κ.Σ. ΨΙΧΑ ΗΛΙΟΣΠΟΡΟΥ
  •     1 ΜΙΚΡΟ ΡΟΔΙ

ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ:

  •     150 ΓΡ. ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ ΞΙΔΙ
  •     15 ΓΡ. ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΜΕ ΜΕΛΙ KALAMATA PAPADIMITRIOU
  •     60 ΓΡ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
  •     ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΟΚΕΤΕΣ ΤΥΡΙΟΥ:

  •     200 ΓΡ. ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ΔΑΝΙΑΣ CASTELLO DANABLU
  •     80 ΓΡ. ARLA ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΔΑΝΕΖΙΚΟ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ
  •     ΑΣΠΡΑΔΙ ΑΠΟ 2 ΑΒΓΑ
  •     30 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ
  •     1/4 Κ.Γ. ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ
  •     ΗΛΙΕΛΑΙΟ (ΓΙΑ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ)
  •     ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΑΡΙΣΜΑ:

  •     ΑΛΕΥΡΙ
  •     1 ΑΒΓΟ
  •     100 ΓΡ. ΑΣΠΡΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΤΡΙΜΜΕΝΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τις κροκέτες τυριού:

Βάζουμε σε ένα μπολ το τριμμένο κεφαλοτύρι, το μπλε τυρί Δανίας, το αλεύρι, το ασπράδι αβγού και ανακατεύουμε.

Ζυμώνουμε το μείγμα, πλάθουμε τις κροκέτες σε μπαλάκια και τις βάζουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά να σφίξουν.

Έπειτα τις τηγανίζουμε όπως είναι ή τις πανάρουμε σε αλεύρι, χτυπημένο αβγό και τριμμένο αμύγδαλο.

Τηγανίζουμε τις κροκέτες με ηλιέλαιο, σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν.

Για τη βινεγκρέτ:

Βάζουμε σε ένα μπολ τη μουστάρδα με μέλι, το βαλσαμικό ξίδι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Αν η βινεγκρέτ πήζει πολύ, αραιώνουμε με νερό.

 Για τη σαλάτα:

Κόβουμε σε χοντρά κομμάτια με τα χέρια, το αντίδι, τη ρόκα και τα σέσκουλα. Πασπαλίζουμε με το ρόδι και τις σταφίδες. Περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε τη σαλάτα και προσθέτουμε το φινόκιο.