Σολομός φούρνου
Σολομός φούρνου με κρούστα πορτοκαλιού και ταμπουλέ από κινόα

Υλικά:  για 2 άτομα

  • 400 γρ. ξεκοκαλισμένο φιλέτο σολομού
  • 140 γρ. τρίμμα ψωμιού
  • ξύσμα από έναπορτοκάλι
  • 60 γρ. μουστάρδα
  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 160 γρ. κινόα
  • 1 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 4 φύλλα μέντας ψιλοκομμένα
  • χυμός 2 λεμονιών u 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • αλάτι u πιπέρι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το τρίμμα του ψωμιού με το ξύσμα από το πορτοκάλι σε ένα μικρό λεκανά-κι και προσθέτουμε και το 1/3 από το ελαιόλαδο. Αλείφουμε τον σολομό με τη μουστάρδα και επικαλύπτουμε με το τρίμμα του ψωμιού, ραντίζουμε με το άλλο 1/3 του ελαιολάδου και ψήνουμε σε ένα ταψάκι στον φούρνο για 15 λεπτά. Στο μεταξύ φτιάχνουμε το ταμπουλέ. Από την προηγουμένη μέρα έχουμε πλύνει καλά τους σπόρους κινόα (τους προμηθευόμαστε από μαγαζιά με βιολογικά προϊόντα) και τους έχουμε μουλιάσει για 8 ώρες στο ψυγείο. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο με τους σπόρους κινόα, τον μαϊντανό, τη μέντα, το κρεμμυδάκι, τον χυμό λεμονιού, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι και βράζουμε για 10λεπτά. Τέλος, σε ένα πιάτο σερβίρουμε τον σολομό, που έχει ψηθεί και έχει πάρει χρώμα, με γαρνιτούρα το ταμπουλέ.