Λάχανο καψαλιστό
Λάχανο καψαλιστό στα κάρβουνα με ξυνοτύρι Μυκόνου και λουκάνικο Λευκάδος

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 μέτριο λάχανο λευκό
  • 150 γρ. λουκάνικο Λευκάδος
  • 400 γρ. ξυνοτύρι Μυκόνου
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Φύλλα από νεαρό σπανάκι για ντεκόρ

 

Προετοιμασία

Κόβουμε το λάχανο σε φέτες πάχους 2.5 cm και το βράζουμε για 5 λεπτά σε αλατισμένο νερό. Κατόπιν το βουτάμε και το παγώνουμε απευθείας σε νερό με πάγο και το στραγγίζουμε.

Το μαρινάρουμε με ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι και το ψήνουμε στην σχάρα για 3 λεπτά από κάθε πλευρά προσεκτικά χωρίς να μας καεί.

Σε ένα κρύο τηγάνι περνάμε ελαφρώς τις φέτες από το λουκάνικο Λευκάδος απλώνουμε το ξυνοτύρι επάνω από το λάχανο και στο τέλος βάζουμε το λουκάνικο, το ξυνοτύρι τρίβουμε φρέσκο μαύρο πιπέρι και σερβίρουμε.

Το πιάτο αυτό είναι μια εναλλακτική πρόταση για ένα λαχανικό που μπορούμε να ψήσουμε στην σχάρα πέραν τον τετριμμένων για το πασχαλινό τραπέζι.